Bloesems en kruiden
16871
page-template-default,page,page-id-16871,page-child,parent-pageid-16817,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Bloesems en kruiden

Bloesemremedie

Bloesemtherapie is een geneeswijze die steeds meer wordt toegepast. De werking hiervan begint op het geestelijke of emotionele niveau. Oorspronkelijk ontdekt door Dr. E. Bach, heeft deze therapie zich de laatste decennia ontwikkeld tot een wereldwijde methode om onze moeilijkheden en ziekten op te lossen. Door gebruik te maken van Bloesemremedies kunnen kwaliteiten die je hebt tot ontwikkeling komen. Het helpt om te groeien in je persoonlijkheid, om inzicht in bepaalde (levens-) processen te krijgen, om negatieve emoties om te kunnen zetten in positieve. Situaties waar je tegen aanloopt in het leven worden inzichtelijk en er ontstaat een beter begrip waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Door het verruimen van je inzicht en bewustzijn worden situaties, denkprocessen en emoties beter hanteerbaar en ontstaat de mogelijkheid tot verandering.

 

Op dit moment werk ik binnen mijn praktijk met de Nederlandse Bloesem Remedies (NBR), de Pacific Sea Remedies en de Living Light essences (edelstenenreeks).

 

De Bloesemremedies kunnen de voetreflexologie behandelingen heel goed ondersteunen. We kunnen samen kijken welke remedie jouw proces het beste ondersteunt. Mocht je een flesje mee willen nemen dan kan ik deze ter plekke voor je prepareren.

 

Bloesemremedies kunnen altijd veilig worden ingenomen naast reguliere of homeopathische medicijnen.

Kruiden

Kruiden worden al eeuwen toegepast als een geneesmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van de geneeskrachtige stoffen die zich in de plant bevinden. Kruiden zijn in staat om bepaalde symptomen te bestrijden en een veranderingsproces op gang te brengen. Met behulp van kruiden wordt het zelfgenezend vermogen aangezet van de mens. Iedereen heeft dit vermogen tot zelfherstel. Dit vraagt om bewustwording of bewustzijn. Het daagt je uit om erachter te komen waar verschillende kwalen vandaan komen of waar ze mee te maken hebben.

 

Kruiden werken zowel lichamelijk, psychisch en emotioneel. Ze reinigen het lichaam en verhogen de weerstand. De werking komt voort uit de inhoudsstoffen. De kruiden kunnen zowel ingezet worden als tinctuur, zalf of thee.

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.