Over mij - ByTouch
16815
page-template-default,page,page-id-16815,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Over mij

Mijn naam is Annemieke van Bekkum en ik ben afgestudeerd VoetreflexPlus™Therapeut. Dat wil zeggen dat ik de 3-jarige HBO opleiding Voetreflexologie heb afgerond en het HBO diploma Medische Basiskennis heb. Hierdoor ben ik erkend door de beroepsvereniging VNRT (Vereniging voor Nederlandse Reflexzone Therapeuten). Sinds 2020 verbonden aan Total Health Academy als vakdocent voetreflexologie binnen de specialisatie Oncoreflex® en vanaf 2021 als hoofddocent binnen  de opleiding Voetreflex Plus ™.

 

In 2003 heb ik de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie afgerond bij het opleidingsinstituut Phoenix te Utrecht. Binnen deze opleiding heb ik mijn basis gelegd binnen NLP, Transactionele Analyse en familieopstellingen. Enkele jaren later kwam ik in contact met voetreflextherapie. Ik was onder de indruk van deze therapievorm en besloot de 3-jarige HBO opleiding tot VoetreflexologiePlus therapeut te volgen.

 

In oktober van 2011 ben ik op studiereis naar China geweest. Een geweldige ervaring! Ervaring opgedaan in een drietal ziekenhuizen waar behandelingen met Tuina massage, cupping en acupunctuur de normaalste zaak van de wereld zijn. Ook heb ik daar meer inzicht gekregen in de Chinese geneeskunde (TCM). Daarnaast heb ik de mogelijkheid gehad om Tuina lessen te volgen bij Chinese artsen. Kortom een fantastische ervaring die mij veel aanknopingspunten biedt voor toepassingen in mijn eigen praktijk.

In 2014 heb ik de 3-jarige opleiding Kruidengeneeskunde afgerond. Daarnaast heb ik een opleiding tot Bloesemtherapeute bij Bram Zaalberg, Tuina Masseur en energetische werker met goed gevolg afgerond. Uiteraard volg ik ook zeer regelmatig bijscholing binnen mijn vakgebieden om zo mijn kennis up-to-date te houden, te verdiepen en uit te breiden.

In 2015 heb ik mijn opleiding familieopstellingen bij Hylke Bonnema afgerond alsmede de 2-daagse verdieping Familieopstellingen en Kanker van Hylke Bonnema en Henk Franssen gedaan. In navolging hiervan ben ik in opleiding geweest bij Connie van de Arend: “Het roepen van de Ziel”. Hierbij heb ik mij kunnen ontwikkelen in het systemisch lichaamswerk. Dit raakt mij diep en ligt dicht bij mij. Zo raakt dit ook steeds meer verweven in mijn behandelingen.

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Cranio Sacraal Therapeut aan de Peirsman Academie in Bussum.

 

In 2017 gecertificeerd en “approved RLD Practitioner”. Unieke reflexzonemassage gericht secundair lymfoedeem.

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.