Voetreflexologie en Kanker
17483
post-template-default,single,single-post,postid-17483,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Voetreflexologie en Kanker

Voetreflexologie en Kanker

Wie te maken heeft of heeft gehad met de ziekte kanker, heeft een zeer ingrijpende gebeurtenis meegemaakt. Het basale vertrouwen in het leven en in eht eigen lichaam heeft een flinke dreun gekregen.

De diagnose kanker zorgt vaak voor grote angst, paniek, hopeloosheid, woede en een gevoel van isolatie. Dit geeft veel stress, waardoor het immuunsysteem het zwaar te verduren heeft. Gedurende de behandeling van kanker wordt er niet voor niets gestuurd op een zo optimaal mogelijke lichamelijke conditie om de behandelingen zo goed mogelijk te doorlopen.

Binnen dit traject kan voetreflexologie ondersteuning bieden door liefdevolle aandacht, met de juiste intenties en de juiste kennis creëert de therapeut een veilige omgeving waarin ruimte voor rust en ontspanning kan ontstaan. Dit zijn de basisvoorwaarden voor het lichaam om zich te kunnen herstellen.

Reflexzone therapie kan ook waardevol zijn als ondersteuning tijdens en na het reguliere behandelproces en kan het herstelproces aanzienlijk bevorderen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan bijwerkingen van een chemokuur zoals misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid.

Op dit ogenblik vraagt het KWF aandacht voor de grote groep mensen (86%) die na kanker met angsten blijven leven. Vanuit de praktijk weet ik dat voetreflextherapeuten een waardevolle bijdrage kunnen leveren richting deze (ex) patiënten om met deze angsten om te gaan. Door de ontspanning van de massage vermindert de stress en kan de patiënt ook beter met de emotioneel zware processen omgaan en verminderen angstgevoelens en depressiviteit.

Reflexzone therapie zorgt voor een nieuw contact met het eigen lichaam en herstelt het lichaamsbewustzijn. Zo kan men beter leren luisteren naar de behoeften van het lichaam en hieraan gehoor geven.

Vanuit dit gegeven kan voetreflexologie ook een heel goede ondersteuning zijn binnen het re-integratietraject.

Uit bovenstaande  wordt duidelijk dat een goed en plezierig samenspel tussen de cliënt en de voetreflextherapeut van essentieel belang is. Mocht je zelf geconfronteerd worden met de ziekte kanker of iemand in je naaste omgeving, geef altijd aan: vraag altijd om een kennismaking en ga na of er tijdens de kennismaking een ‘klik’ en gevoel van vertrouwen is. Dit is namelijk de basis van een effectieve samenwerking tussen jou en je therapeut.

Annemieke van Bekkum; By Touch.

Geen reactie's

Geef een reactie

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.