For You Magazine; oncologie en voetreflexologie - ByTouch
17129
post-template-default,single,single-post,postid-17129,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

For You Magazine; oncologie en voetreflexologie

For You Magazine; oncologie en voetreflexologie

In de 4de editie van het For You Magazine van dit jaar staat een mooi artikel over mijn bedrijf: By Touch.

Hieronder heb ik het artikel geplaatst.

Onderaan vind je een link naar de volledige editie van het For You Magazine

 

Voeten, een bron van helende kracht

Een gewone massage werkt (wel) ontspannend, veelal kortdurend en alleen effectief op de gemasseerde plek. Zo werkt het niet met jouw voeten! Elk orgaan en elk lichaamsdeel is door energiestromen met een bepaald reflexgebied in de voet verbonden. Door deze reflexgebieden of zones op de voeten te masseren, kunnen lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen!

Annemieke van Bekkum van By Touch is voetreflextherapeut en daarnaast opgeleid in professionele communicatie, kruidengeneeskunde, bloesemtherapie, Tuina Massage en energetisch werk. Zij heeft veel ervaring op het gebied van voetreflexologie, onder andere door haar reis naar China, waar zij nog meer inzicht heeft gekregen in de Chinese geneeskunde.

Voetreflexologie wordt steeds bekender en steeds meer geaccepteerd, ook binnen de gezondheidszorg. Wat is het precies en waar komt het vandaan?

Voetreflexologie wordt inderdaad steeds bekender en steeds meer geaccepteerd. Dat merk ik ook in mijn praktijk. Voetreflexologie is het masseren van reflexzones om zo de doorbloeding in de overeenkomstige organen te stimuleren en klachten te verminderen. Voetreflexologie wordt al zo’n 4000 jaar toegepast, met als bron het oude China en Egypte. De Amerikaanse arts W.H. Fitzgerald herontdekte begin 1900 de voetreflexologie en heeft zijn leven gewijd aan wetenschappelijke onderzoeken op dit gebied. Om het effect van de massage nog groter te maken, neem ik, volgens de Chinese voetreflexologie, ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten mee. Het mooie van deze vorm van voetreflexologie ontstaat hier in het samengaan van twee werelden!

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken over ­voetreflex en oncologische patiënten. Wat kun je daarover vertellen?

Klopt! Steeds meer patiënten zoeken naast de reguliere behandelingen ook naar ondersteuning en begeleiding. Aandacht en aanraking tijdens voetreflexmassages bieden ondersteuning om in veranderde omstandigheden een nieuwe balans te vinden en weer contact te maken met je veranderde lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat ondersteuning door middel van voetreflexologie stress, aanwezige pijn, slapeloosheid en vermoeidheid vermindert. Ook worden emoties minder heftig. De voetreflexmassages kunnen in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling, plaatsvinden en palliatief.

Kun je zelf naar een voetreflextherapeut gaan, of moet je een verwijzing hebben van een huisarts?

Voetreflexologie valt onder de complementaire zorg. Jouw kwaliteit van leven wordt ermee vergroot. Daarom vergoeden veel zorgverzekeraars deze therapie in de aanvullende verzekering. Een verwijzing van de huisarts is daarbij niet nodig.

Heb je tips voor de lezer, waar je op moet letten, als je op zoek gaat naar een voetreflextherapeut?

Zeker! Kies altijd voor een therapeut met veel ervaring, die zich regelmatig bijschoolt en zijn of haar kennis up-to-date houdt. Ga ook na of de therapeut aangesloten is bij een beroepsvereniging. De VNRT is zo’n beroepsvereniging. ‘VNRT’ is een afkorting van ‘Vereniging voor Nederlandse Reflexzone Therapeuten’. Hier zijn alleen gekwalificeerde, zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten bij aangesloten. Alle leden hebben naast een gedegen opleiding reguliere medische kennis, omgangskunde en voeding diepgaande kennis van de reflexzonetherapie. Ga ook altijd op jouw gevoel af. Naast de theorie is aandacht, rust en afstemming ook zeer belangrijk. Ga dus ook altijd op je eigen gevoel af!

 

https://www.foryoumagazine.nl/uitgaven/utrecht/201604/

 

Geen reactie's

Geef een reactie

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.