Voetreflexologie en Reuma - ByTouch
17085
post-template-default,single,single-post,postid-17085,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Voetreflexologie en Reuma

Voetreflexologie en Reuma

Reuma:

Wist je dat reuma een verzamelnaam is voor wel meer dan 100 verschillende reumatische aandoeningen? De overeenkomst tussen al deze aandoeningen is dat ze te maken hebben met je bewegingsapparaat: je botten, spieren, gewrichten en pezen.

Als je het over reuma hebt denk je vaak in eerste instantie aan oudere mensen maar niets is minder waar. Twee derde van de mensen met een reumatische aandoening is jonger dan 65 jaar. Dat wil zeggen dat meer dan 2 miljoen mensen reuma hebben.

De bekendste vormen van reuma zijn: artrose, jicht, ziekte van Bechterew en fibromyalgie.  De onderliggende oorzaken kunnen ook zeer verschillend zijn. Van chronische gewrichtsontstekingen door je hele lichaam zijn (auto-immuunziekte) tot pijn die niet in je gewrichten zelf zit maar juist in de weke delen eromheen: je spieren, pezen of aanhechtingsbanden.

Voetrefexologie:

Voetreflexologie is gebaseerd op de visie dat lichaam, geest en ziel volmaak met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Voetreflextherapie is meer dan symptoom- of klachtbestrijding; er wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht. Hierdoor vult het de reguliere geneeskunde prima aan en kan dit ook gelijktijdig ingezet worden.

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Iedere therapeutische voetreflexbehandeling  wordt dan ook met aandacht op de persoon afgestemd. Geen enkele behandeling is hierdoor gelijk.

De Voetreflexologie is een unieke wijze van hulp aan de medemens. Er worden geen medische diagnoses gesteld en er wordt geen medicatie voorgeschreven. Er wordt slechts met twee handen gewerkt waarmee we het fysieke en het niet-fysieke weer samen brengen via impulsen op de voeten en onderbenen. De energiedoorstroming wordt hierdoor weer op gang gebracht.

Reuma en Voetreflexologie:

Doordat de energiedoorstroming weer op gang wordt gebracht en kunnen er een aantal veranderingen optreden:

  • Vermindering van pijn, stijfheid en vermoeidheid.
  • Afvoeren van afvalstoffen en het zelfgenezend vermogen stimuleren van lichaam en geest.
  • Verbetering van mobiliteit, conditie en dus de kwaliteit van leven.

Hierdoor wordt er een gevoel van welzijn en welbevinden ervaren en wordt het dus gemakkelijker om de dagelijkse bezigheden uit te voeren.

Mocht je dus last hebben weet dan dat er mogelijkheden zijn om uit te proberen.

Geen reactie's

Geef een reactie

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.