Voetreflexologie en Stress - ByTouch
16967
post-template-default,single,single-post,postid-16967,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Voetreflexologie en Stress

Voetreflexologie en Stress

Stress is een van de grootste problemen van de laatste jaren. Door o.a. de economische crisis, de toegenomen werkdruk, het continue “online” willen zijn en financiele problemen lijden veel mensen aan stress en ondervinden de gevolgen daarvan. Het bewijs daarvan is een toenemend aantal mensen met hypertensie, een hartinfarct, maagzweren of een burnout. Dit zijn alleen nog maar de ziekten die het meest duidelijk in verband staan met stress. Andere symptomen zoals vermoeidheid, lusteloosheid, angstig, slecht slapen, hartkloppingen, bezorgdheid en depressie dienen zich aan als het zenuwstelsel uitgeput raakt. Ook de bijnieren spelen een rol bij stress; door continue prikkeling van de bijnieren, zonder dat er energie wordt ontladen treedt er een tekort op aan noodzakelijke mineralen en vitaminen, zoals B en C. Deze zijn van belang voor het goed functioneren van het immuunsysteem. Door dit tekort wordt men bevattelijker voor ziektes. Ook treden bij voortdurende stress eerder infectieziekten op omdat er geen goede verdediging bestaat tegen aanvallende organismen.

Vaak wordt gezegd dat stress tussen de oren zit waarmee men eigenlijk zegt dat het aanstellerij is. Het klopt dat het tussen de oren zit, juist daarom moet je het zo serieus nemen. Tussen de oren zitten namelijk je hersens en je emotionele brein (het limbische systeem), zeer belangrijke organen dus. Als het daar mis gaat, gaat het goed mis. Emoties zijn namelijk ook lichamelijk. Bij angst vinden er diverse processen in de hersenen plaats die niet vaag of ontastbaar zijn. Er worden aanwijsbare stoffen aangemaakt die een duidelijk te controleren invloed op je lichaam hebben. Geest (emotie) en lichaam vormen een geheel en beïnvloeden elkaar.

Wat kan reflexologie betekenen bij stress?
Het mooie van voetreflexzonetherapie is dat het altijd ontspannend werkt, zeker voor mensen met stress is voetreflexzone dus een uitermate geschikte vorm van therapie. Door spanningen op te heffen wordt o.a. het samentrekken van de bloedvaten verminderd en kunnen benodigde voedingsstoffen en zuurstof vrij stromen naar die plaatsen waar ze nodig zijn. Een ontspannen lichaam kan zijn zelfgenezend vermogen activeren. Reflexologie is daardoor een sterk middel om stress te bestrijden, het verbetert de bloedsomloop en de functie van de zenuwen en brengt het lichaam weer in evenwicht.

Door de massage is er ook positieve aandacht, waardoor de negatieve spiraal (spanningen, stress, negatief gedrag) doorbroken kan worden.

Mocht je je jezelf herkennen in een van deze bovengenoemde symptomen en je wil actie ondernemen. Maak een afspraak en ervaar zelf de weldaad van een voetreflexbehandeling.

Geen reactie's

Geef een reactie

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.