Beemdkroon - ByTouch
16985
post-template-default,single,single-post,postid-16985,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Beemdkroon

Beemdkroon

Beemdkroon is een overblijvende plant van 15 tot 60 cm hoog.
Ze groeit op vochtige, kalkhoudende grond in grazige, vaak zandige bermen en op dijken, ook aan struikgewasranden en in de binnenduinen. Ik ben de Beemdkroon vaak tegengekomen in het duingebied bij Egmond aan Zee.  Beemdkroon bloeit vanaf juni tot en met september met afgeplatte lila bloemhoofdjes. De bloemen komen zacht en fragiel over. De buitenste bloementjes zijn vergroot en asymmetrisch. De stengels en bladeren lijken grijsgroen door de witte beharing.
Beemdkroon staat op de rode lijst van planten. Dat betekent dat het plantje eerst algemeen voorkwam in Nederland en dat het plantje nu steeds zeldzamer wordt binnen Nederland.

De blaadjes zijn vers erg lekker en sappig zijn in de sla. Ook kun je de plant verwerken in een hoestdrank. Beemdkroon werd vroeger algemeen gebruikt tegen pest, kortademigheid, longziekten, verkoudheden en schurft.

De Beemdkroon wordt nu nog steeds ter reiniging toegepast. Reiniging van de huid (eczeem) en het bloed. Het bloed wordt gereinigd door de zogenaamd saponinen die in de wortel van Beemdkroon zitten.

Tevens wordt dit plantje gebruikt in de bloesemremedies. Zeker aan te raken bij sensitieve en overgevoelige mensen. Beemdkroon aardt en geeft ondersteuning, vooral wanneer je het gevoel hebt er niet bij te horen. Ze maakt het denken rustiger, reinigt via de aarde onnodige en drukke gedachten en stimuleert het positief denken. Doordat Beemdkroon eerst de verbinding herstelt met de aarde en daarna de verbinding maakt met het hogere en fijnere in jezelf ondersteunt ze je wanneer je moeite hebt met het ontvangen van steun. Deze hogere en hogere, fijnere serene krachten worden daarna weerspiegeld in de omgeving, zodat je steun en warmte van anderen kunt ontvangen.

Het is een goede schoonmaker van de aura en verwijdert de meest hardnekkige terugkerende vervuiling. Door bijvoorbeeld 2 druppels Beemdkroon in de handen uit te smeren en bij de aura te houden, zuivert deze de aura en verwijdert regelmatig terugkerende vervuiling.

Geen reactie's

Geef een reactie

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.